Etusivulle

Toiminimi Ipsitilla Mirjam Numminen

 

Ipsitillan toiminta alkoi vuoden 2002 alusta. Ipsitilla-nimi ("pikku emäntä") on muistuma Mirjamin latinan harrastuksesta.

Mitä sitten Ipsitillassa puuhataan?

Toimialaan kuuluvat vaihtoehtohoidot (hyvä nimitys täydentävät hoitomuodot), homeopatia niin ihmisille kuin eläimille, samaten Bachin kukkaterapia ja reiki. Julkaisutoiminta on tärkeää: Mirjamin kissanhoidon opas (ilmestynyt v. 1998) on edelleen kissakansan käytössä. Sitä voi kysyä kustantaja Karprintiltä tai tekijältä. Artikkeleita on eri julkaisuissa.

Tulevaisuuteen kuuluu "Kissan luonnonmukainen hoito" -teoksen kirjoittaminen, jos vain aikaa ja voimia on sen tekemiseen. Materiaalin kokoaminen sekä kokemusten mietintä ja seulonta vievät oman aikansa.

Ipsitillan alaan kuuluu myös metsänhoito. Sen verran on omaa metsää, että Mirjam ja Esko Nummisella on omasta takaa kuntokoulu. Iän myötä oppii arvostamaan luontoa sekä sen tuomaa avaruutta ja rauhaa.

Mirjam hoitaa ihmisiä ja eläimiä (kissoja, koiria ja hevosia). Ei ole sellaista päivää vuodessa, ettei olisi jotakin vaihtoehtohoitoa. Siitä pitävät huolen viimeistään oman perheen kymmenen kissaa. Mirjam on opiskellut vaihtoehtohoitoja oman perheen tarpeiksi, mutta on ollut suuri ilo jakaa muillekin saamaansa hyvää. Etenkin kissaihmiset ja kissat ovat löytäneet Mirjamin.

Missä homeopaattista hoitoa käytetään?

Saksassa on saatavana homeopaattista hoitoa niin ihmisille kuin eläimillekin jopa niin, että Saksasta tuotu tai siellä astutuksessa ollut kissa saa homeopaattisen hoidon ohjeet mukaansa. Mieltä lämmittää lukea "Homeopati för djur" -lehteä, jossa selvitetään Ruotsin tilannetta. Suuret karjatilat hyödyntävät homeopatiaa: omistajat koulutetaan käyttämään hoitoja, eläinhomeopaatit ja eläinlääkärit hoitavat yhteistuumin lehmiä, hevosia ja lampaita sekä lemmikkieläimiä. Artikkeleista tihkuu positiivinen henki (lehden voi tilata esim. Akateemisen kirjakaupan kautta).

Erityisen huomattavaa on, että homeopatia on levinnyt kaikkialle maailmaan Saksasta, homeopatian luvatusta maasta. Onkin miettimisen paikka, miten usein huuhaaksi nimitetty ala pystyy elämään kaikkialla vuosisadasta toiseen.

Miten meillä Suomessa homeopatia voi?

Suomessa on homeopatiasta kiinnostuneita ja siihen perehtyneitä lääkäreitä ja eläinlääkäreitä. Näin rakentuvat sillat perinteisen lääketieteen ja täydentävien hoitojen välille. Tätä nykyä tietoa ja taitoa löytyy myös vastavuoroisesti vaihtoehtomaailmasta.

Homeopatian koulutus on kirjavaa, kuten moni muukin koulutus. Suomalaiskansalliseen tapaan uuteen asiaa suhtaudutaan vieroksuen ja homeopaattiparkakin voi saada osansa eikä sananvapaus merkitse mitään. Kirjavuuden keskellä nimitys dipl.homeopaatti kertoo ainakin sen, että takana on monivuotinen koulutus. Se on asiakkaalle tuotetietoa!

Tätä nykyä Suomessa hoidetaan homeopaattisesti ihmisten lisäksi menestyksellisesti hevosia, koiria ja kissojakin. Luomutiloilta puuttuu eläinten homeopaattinen hoito, jonka niille tulisi kuulua. Lähivuosina luultavasti edistytään merkittävästi.

Mikä on homeopatian ihme?

Kerta toisensa jälkeen joutuu homeopatian ihmeen eteen eläinten kanssa puuhaava: äärimmäisesti laimennettu aine pystyy auttamaan. Esimerkiksi leikkauksen jälkeen kivut katoavat ykskaks pillereiden ansiosta tai jokin kriittinen tilanne laukeaa hetkessä (vastasyntynyt virkistyy mahdottomalta näyttäneessä tilanteessa).

Korvaavista hoitomuodoista pystyy antamaan lausuntoja vain sellainen, joka on niihin perehtynyt ja käytännössä nähnyt niiden toimimisen tai toimimattomuuden mieluiten eläinten parissa, koska nämä eivät pysty teeskentelemään. Ei ole tavatonta, että vaihtoehtohoitoja antavat nimetään yksinkertaisiksi tumpeloiksi, jotka vaarantavat hoidokkiensa terveyden. Myös vaihtoehtohoitajan ensimmäinen asia on ymmärtää, milloin lääkäri tai eläinlääkäri diagnosointeineen ja hoitoineen on tarpeen. Vain yhteistyö on voimaa.

Varsin tärkeäksi alueeksi Ipsitillan toiminnassa on kehittynyt ravitsemus, olkoon sitten kyseessä ihminen tai eläin. Luonnonmukaisesta elolliselle sopivasta ruokavaliosta Ipsitilla etsii jatkuvasti tietoa ja välittää sitä. Ympäri maailmaa on kuin unesta herätty huomaamaan, että vanha viisaus "ruoka paras lääke" pitää edelleenkin paikkansa.

Ipsitillan valokuvat ottaa Esko Numminen. Hän on myös routine manager Ipsitillan monissa toimissa.