Niitä näitä

1 Uusin tieto kananmunista häkellyttää kolesterolipelkoiset suomalaiset. Voimme rauhassa popsotella vaikkapa 14 munaa viikossa kolesterolin mihinkään kapsahtamatta.

Vähien rahojen kanssa kimpuroivat saavat kananmunista erinomaista proteiinia ravinnokseen. Kunto sen kun kohenee.

Kissat saavat syödä keltuaisen vaikkapa päivittäin. Koirien ruokkijat parantavat ravinnon laatua huimasti, kun joka päivä ottavat kananmunat käyttöön.

Vatsan toiminta on ensiarvoisen tärkeää niin ihmisille kuin heidän lemmikkieläimilleenkin. Amerikkalaiset lääkärit suosittelevat meille jokaiselle päivittäin lasillisessa vettä pari lusikallista psylliumia = rohtoratamoa. Tunnetuin tuotemerkki on Colon Clear Psyllium.

Lemmikkien omistajat taas ovat huomanneet, että esim. tanskalainen eläinruoka Spesific sisältää psylliumia, joka siis antaa potkua ruoan käsittelylle.

2

 

Yksinkertaiset ohjeet painuvat helposti ihmisten päähän. Jos ohje on väärä, se muuttuu totuudeksi vielä varmemmin. Tällainen ohje on esim. se, ettei kissalle saa antaa kalaa kuin yhden kerran viikossa.

Kala on kuitenkin arvokasta eläinperäistä proteiinia, jonka kissa pystyy käyttämään erittäin hyvin hyödykseen. Lisäksi kala sisältää omega 3 -rasvahappoa, joka on oivallinen terveyden ylläpitäjä.

Ohje siis kuuluukin: Kissa voi syödä kalaa vaikka joka päivä muun ruoan ohessa.