IPSITILLA

 

Sinun itsesi ja lemmikkisi homeopaattinen lääkekaappi 

Homeopaattiset aineet auttavat monissa akuuteissa sairauksissa. Kroonisissa tilanteissa tarvitaan aina asiantuntijan apua. Tarvittaessa on aina käännyttävä lääkärin puoleen.

Aconitum napellus (ukonhattu)

Aconitum D30 on verraton apu kaikissa äkillisissä vaivoissa. Myös on muistettava, että se auttaa pelkotilanteissakin (esim. ennen lääkäriin menoa). Sen vaikutusta tehostavat Bachin rescue remedy -ensiaputipat suoraan suuhun tiputettuina. Aconitum on maailman käytetyin homeopaattinen aine.

Allium cepa (sipuli)

Allium cepa D12/D30 parantaa niiskunenän ja vetistävän silmän.

Apis mellifica (mehiläinen)

Apis D30 on tehokas aine voimakkaisiin turvotuksiin, hyönteisten pistoon, punkin puremaan, nokkosrokkoon, silmien punoitukseen, paiseisiin ja erilaisiin tulehduksiin. Kannattaa käyttää myös rinta- ja utaretulehduksessa.

Arnica montana (arnikki)

Arnica D30:tä ei tarpeeksi osaa kiittää. Se tuo helpotusta loukkaantumisiin, lihasvammoihin ja ylirasitustiloihin. Erikoisesti se helpottaa kirurgisia operaatioita. Ennalta parina päivänä, operaatiopäivänä ja joitakin päiviä jälkeenpäin annettu Arnica puolittaa leikkausvaivat. Ennen synnytystä viikon verran annettuna Arnica estää verenvuotoja. Muista myös hammaslääkärin käynnin yhteydessä! Arnicaa on hyvä antaa synnytyksen jälkeenkin. Yhtä hyvä niin ihmisille kuin eläimille.

Aconitum ja Arnica saattavat elvyttää esim. heikon kissanpennun.

Belladonna (lemmonmarja)

Belladonna D30 on akuuttien kuumeisten sairauksien ykkösaine. Sitä käytetään rinta-, nisä- ja utaretulehduksissa, akuutissa virtsatietulehduksessa, mutta myös lämpöhalvauksessa. Belladonna saattaa poistaa myös kissan epileptiset kohtaukset.

Belladonna on kuumeilun ja flunssan lääke. Ensin on syytä ottaa joitakin kertoja Aconitumia ja sitten lasillinen (= veteen 10 Belladonna-raetta) tai pari Belladonnaa flunssan ensioireisiin, jotka yleensä häviävät sen tien.

Bryonia (koirannauris)

Bryonia D30:tä on hyvä ottaa viikon kuluttua flunssan jatkohoitoon.

Calcium carbonicum D12/D30

Calcium phosphoricum D12/D30

Luuston verrattomat rakentajat. Kissoille ja koirille kannattaa antaa kuureina joitakin kertoja niiden elämän aikana. Pienen lapsen hyvä alkupääoma.

Cocculus indicus (kokkelipensas)

Cocculus D30 (D12) helpottaa matkapahoinvointia. Kolme pilleriä tunti ennen matkaa, kolme juuri matkalle lähdettäessä ja tarvittaessa vielä matkalla. Sopii hyvin myös ihmisille!

Coffea (kahvi)

Coffea D30 auttaa unettomuuteen. Kannattaa pitää mielessä, jos koirat ja kissat rymistelevät öisin.

Euphrasia officinalis (silmäruoho)

Euphrasia D12/D30 auttaa silmätulehduksissa (kirvelevää vuotoa, silmäluomet turvonneet) ja myös heinänuhassa. Ensimmäisenä päivänä 3-5 kertaa, joitakin päiviä 2 x / pv. 

Ignatia amara (ignatiuksenpapu)

Ignatia D30 on etenkin kissojen aine. Se helpottaa hermostoperäisissä vaivoissa: reviiriongelmissa, koti-ikävässä ja jopa emon tehtäviin sopeutumisessa. Valeraskaudessa Ignatiaa annetaan 1 x / pv / viikko. Rauhoittaa myös hermostuneen ihmisen.

Ipecacuanha (oksetusjuuri)

Ipecacuanha D12/D30 auttaa erinomaisesti pahoinvoinnissa, johon usein liittyy ripuli, yskässä ja jopa synnytyksen jälkivuodossa.

Phosphorus (fosfori)

Phosphorus D12/30 auttaa erinomaisesti pahoinvoinnissa ja vatsavaivoissa. Se sopii yhdessä Ipecacuanhan kanssa käytettäväksi. Laaja-alaisena aineena sitä käytetään paljon myös kroonisissa vaivoissa.

Mezereum (näsiä)

Mezereum D12/D30 on herpeksen oiva aine. Itse olen saanut siitä avun monta kertaa, koska minulla on silmäherpes. Kannattaisi käyttää kissankin vuotaviin silmiin.

Nux vomica (ketunkakku)

Nux vomica D12/D30 on erinomainen aine lähes vaivaan kuin vaivaan lääkeärsytyksiä myöten (etenkin lääkekuurien jälkeen). Sitä pidetään myös krapulaa potevan päänsärkylääkkeenä.

Pulsatilla pratensis (ahokylmänkukka)

Pulsatilla D30 on tehokas synnytyksen nopeuttaja: sitä annetaan puolen tunnin välein synnytyksen loppuun saakka. Pulsatilla D12:ta käytetään myös kissaflunssan, silmä-, korva- ja virtsatietulehduksiin (eritteet runsaita ja kermamaisia). Myös Pulsatilla 30:tä käytetään kiiman aikaansaamiseksi 3 x / viikko / neljä viikkoa. Pulsatilla on naisten aine. Auttaa hyvin itkuherkkiä.

Pyrogenium (valmistettu mädästä lihasta)

Pyrogenium on homeopaattinen antibiootti. 1 - 2 annosta. Saa Helsingistä Circlum Farmasiasta.

Rumex crispus (poimuhuerakka)

Rumex crispus D12/D30 on erinomainen aine allergikoille, kun he menevät kotiin, jossa on lemmikkieläimiä. Useimmiten nenä jää niiskumatta. 

Stramonium (hulluruoho)

Stramonium D12 estää pitkiäkin aikoja annettuna 1-2 x / pv uroskissojen virtsalla merkkailun. Se ei vie kolleilta siitoskykyä eikä -halua. Ei pidä unohtaa koiriakaan.

Symphytum (rohtoraunioyrtti)

Symphytum D12/D30 on etenkin kissojen ja koirien ientulehduksen aine.

Thuja occidentalis (tuija)

Thuja D30 on äärimmäisen hyvä aine niin ihmisten kuin eläintenkin rokotusvaurioita estämässä.

Urtica urens (nokkonen)

Urtica D6 on verraton emon maidon lisääjä 4-5 x / pv / 2-4 pv. Myös D6 voi auttaa virtsatietulehduksissa (2-3 x / pv / 10 pv). Urtica D30 puolestaan käy nokkosrokkoihin, muihin ihon kutinoihin ja palovammoihin erinomaisesti.

Homeopaattisen hoidon annokset: aikuinen 5, lapset 3, koirat ja kissat 3, hevoset ja lehmät 10 - 15 pilleriä. On hyvä tietää, etteivät homeopaattiset aineet voi ketään vioittaa, vaikka popsisi pillereitä pullollisen. Elimistö ottaa vain tarvitsemansa. Ne ovat ikiaikaisia lääkkeitä, eivät noituutta.

Pillerit on eläimiä ja lapsia hoidettaessa parasta pistää kertakäyttöruiskuun ja sitten vetää ruiskuun 1 - 2 ml vettä. Neste 15 minuutin kuluttua suupielestä suoraan suuhun - ei ruoan yhteydessä.

3.2.2010