Ipsitilla Homeopatia Hieronta

Luonnonmukaisuus jokapäiväisessä elämässä

Olemme etääntyneet sangen kauas luonnosta ja vetäneet lemmikkimme mukanamme. Luultavasti kuitenkin eläimemme ovat meitä huonommin sopeutuneet olojen muutokseen. Varsin usein nimittäin kissan sairauden tai häiriintyneen käytöksen syy löytyy sen mielestä eli korvien välistä ja vääristyneestä ruokinnasta.

Elintila on rankasti muuttunut

Kissa on alkuaan ollut villi ja vapaa, ja edelleenkin se on esim. koiraa paremmin säilyttänyt itsenäisyytensä. Niinpä lienee vastoin sen luontoa tilanne, jossa sillä ei ole yksilökohtaista vapautta ja mahdollisuutta vetäytyä omaan rauhaansa kokoamaan voimia ja uneksimaan tarpeelliset unet. Voi jopa sanoa, että me säilömme eläimiä antamatta niille omaa tilaa ja yksilöllisyyttä.

Liian tiheä kissakanta johtaa myös siihen, että syntyy otollinen maaperä niin bakteereille kuin viruksillekin. Se on aikapommi monen taudin kannalta.

Luonnossa kissa itse myös valitsee seuransa; urokset ja naaraat ovat usein omissa yhteisöissään. Naaraan siskot, tädit, emo ja isoäiti osallistuvat pentujen hoitoon. Näin ne parantavat oman suvun elinmahdollisuuksia. Urokset saattavat muodostaa veljesliittoja: istutaan nokakkain varhaisaamussa ja seurataan elämänmenoa. Ei ole ihmettelemistä, jos kissat tappelevat keskenään, kun ne teljetään samaan tilaan niiltä mielipidettä kysymättä. Samaan malliin järjestetään myös seksikumppani.

Kissa saattaa vain uneksia ihanasta vapaudesta, kesästä ja perhosista. Neljän seinän sisäpuolella oleminen on todella olemista etäällä luonnosta. On ymmärrettävää, että lemmikki aivan hyvin voi ruveta vaikkapa nyppimään turkkia, kun elämä turhauttaa. Vapaa vaeltelu ulkoilmassa sen sijaan virkistäisi kissan mieltä.

Yksi outous on myös siinä, että nykyihminen siistii paikkoja vallan kohtuuttomasti. Pesuaineet sisältävät vaarallisia aineita. Sen takia voikin suositella moneen pesuun mäntysuopaa ja vettä niin kodin kuin pissa-astioidenkin siistimiseen. Etikka-Fairy-vesiseos poistaa tehokkaasti merkkauksen hajuja - vahvempaa ei tarvita.

Sietää ajatella sellaistakin seikkaa, että kissa nukkuu makoisimmin aitojen luonnonmateriaalien päällä: villa, puuvilla ja pellava tarjoavat edes jonkinlaisen kosketuksen luontoon. Keinoaineet voivat lisäksi edistää allergioita.

Ruokinnassa on etäännytty luonnosta

Keinotekoisuuden äärirajoille on varmaan menty etenkin kissan jokapäiväisessä ruokinnassa. Kaikki mahdolliset teurasjätteet ovat kulkeneet pitkän reitin ennen kissan ruokakuppiin joutumista. Monet sairaudet häviäisivät, jos ruokakuppeihin ilmestyisi lihaa, kalaa, juustoa, hiiriä... Miten ihmeessä nykyihminen osaisi kissaansa ruokkia luonnonmukaisesti, kun ei osaa itseäänkään?

Ihminen on kaikessa viisaudessaan järjestellyt eläinten ruokinnan hakoteille. Hirvittävin näyttö on hullun lehmän tauti: märehtijä on pistetty syömään eläinperäistä (kuolleista ruhoista tehtyä) rehua ja näin sairastutettu. Kissatkin purevat hiilihydraatteja, vaikka kissan alkuperäisessä ruokapaketissa hiiressä on hiilihydraatteja vain 1 - 2 %. Lihansyöjän valmiit eväät on tehty kovin sekalaisista aineksista ja sitten säilötty jopa vaarallisiksi luokitelluilla aineilla. Viime aikoina on alkanut tosin näkyä jo vitamiineillakin säilöttyjä tuotteita.

Yksi erikoisuus on myös siinä, että kissa ottaa luonnossa ruokansa jatkuvasti tarjolla olevasta seisovasta pöydästä. Se napsii hyönteisen sieltä, toisen täältä; siinä menevät hiiret ja hiirenpojat, linnut, eli mitä sattuu tulemaan vastaan. Kauaksi luonnosta on etääntynyt tapa ruokkia kissa kerran päivässä.

Kissan alkuperäinen juoma-astia on ollut lammikko. Niinpä pieni muovikippo on kissan pilkkaamista. Laakea teräs-, posliini- tai lasikuppi ajaisi parhaiten juomalammikon virkaa.

Päivittäisessä terveydenhoidossa on mahdollista palata alkulähteille

Luonnossa kissat ovat itse parantaneet itsensä: ne ovat osanneet löytää parantavat kasvit, ja ne ovat myös nuolleet itsensä terveiksi. Rutiinisairauksien hoidossa on yhä mahdollista palata helposti lähelle luontoa.

Kasveja on käytetty kautta aikojen lääkkeinä. Fytoterapia eli kasvien käyttö tarjoaa kissan omistajalle monia mahdollisuuksia, mutta on toisaalta muistettava, että luonnosta etääntynyt kissa voi olla myös allerginen. Kukkaterapia ja homeopatia ovat vaarattomia - niillä yksinkertaisesti ei voi saada mitään pahaa aikaan. Ne eivät aiheuta allergiaa eivätkä estä kemiallisten lääkkeiden vaikutusta. Mitään lääkekuuria ei saakaan katkaista eikä vähätellä lääkärin tietoja ja taitoja

Kasvilääkinnästä ovat tuttuja erilaiset uutteet. Esimerkiksi Vogelin tuote Echinaforce on ympäri maailmaa käytetty tulehdusten hoitoaine. Sillä voi myös desinfioida (1/3 uutetta + 2/3 vettä). Neidonhiuspuu tarjoaa nuoruutta: yli 7-vuotiaille 1 tippa painokiloa kohti kahdesti päivässä säännöllisesti.

Suomen luonto on pohjaton aarreaitta - sen ihmeellisimpiä anteja on nokkonen. Siihen ja moneen muuhun kasviin kannattaa tutustua. Lähteitä löytyy etsivälle.