Etusivulle

Ipsitillan idea

Mirjam

Kirjat

Arbiter

Valituilta Paloilta todellinen ekoteko. Tutustu!

Hyvä lukija

Ei ole mitenkään tämän hetken asia, kun ravitsemukseen kiinnitetään huomiota. Jo Hippokrates (n. 460 – 370 eKr.) loi ravitsemuslääketieteen perustan: ”Olkoon ruokasi myös lääkkeesi.” Lausuma on saanut erilaisia muotoja, kuten ”Olet mitä syöt”. Toisin sanoen on ymmärretty, että meillä jokaisella on valtava vastuu itsestämme ja siinä samassa myös muista elollisista, jotka ovat kontollamme.

On ollut ilo huomata, miten vaihtoehtomaailmakin alkaa olla tätä päivää. Vuosikymmenessä parissa on tapahtunut ihmeitä. Ehkäpä EU-aika on tuonut tullessaan yhtenäistä ajattelua ja leppoisampia tuulia. Niinpä Euroopassa kymmenessä maassa homeopatia on osa julkista terveydenhoitoa. Saksassa esimerkiksi pienet korvatulehdusta potevat lapset ohjataan homeopaatin vastaanotolle ja näin halutaan välttyä antibioottikierteeltä. Ja siinä usein onnistutaan!

Britannian terveysviranomaiset ovat varoitelleet antibioottien liikakäytöstä, tikittävästä aikapommista. Tulevaisuus uhkaa muuttua tappavaksi, jos antibiootit eivät enää auta esimerkiksi vaikeissa leikkauksissa.

Tämä hetki on tietoa tulvillaan, kun vain osaamme sitä etsiä. Halusimmepa lukea ravitsemuksesta, liikunnasta, erilaisista vaihtoehtohoidoista, henkisestä ja fyysisestä terveydestä, materiaalia löytyy. Onnea etsintään!

Mirjam Numminen 23.4.2013

 

Kissan ruokinta

Kissan elimistö kertoo, millainen ravitsemus kissalle kuuluu  

Kissan ruokahistoriaa

Luonnonmukainen ravitsemus

Oikealla ravitsemuksella hyvään terveyteen

Väärästä ruokinnasta aiheutuvia vikoja

Rafaelon kiusauksen kuvitettu resepti

Kiireisen emännän keitos 

Luonnonmukaisuus

Homeopaattinen kotiapteekki ihmisille ja eläimille

Luonnonmukaisuus jokapäiväisessä elämässä (koskee lähinnä kissaa)

Homeopatia

Hieronta

 

Kohti ihmiselle sopivaa ravitsemusta

Niitä näitä 
Ruoasta ja mausteista apua terveysongelmiin
Ravitsemuksesta terveyttä ja pitkää ikää 
Olenko ortorektikko? Olisiko jo syytä olla!